Bingo

Iedereen kent het spel Bingo wel, gezellig op de camping of in het buurthuis met kans op leuke prijsjes. De prijs van een bingokaart is meestal laag en de kans om te winnen relatief groot. Met de komst van online multiplayer bingo, is er echter veel veranderd. En dan met name de te winnen prijzen. Niks geen broodroosters of andere prijzen waar je eigenlijk niet op zit te wachten, maar Jackpots die kunnen oplopen tot over de €100.000,- Veel mensen hebben online bingo al ontdekt en dan niet alleen om kans te maken op één van de vele jackpots. Online bingo spelen is namelijk ook gewoon erg gezellig. Nog niet bekend met internet bingo aanbieders? Meestal ontvang je na registratie gratis speelgeld, om zelf te ervaren hoe leuk bingo spelen kan zijn met kans op echt uitkeerbare geld prijzen. Het gratis speelgeld kan oplopen tot €5,- zonder verdere verplichtingen.

Bingo uitleg en tips

Online bingo verschilt qua spelwijze nauwelijks met "gewoon" bingo spelen. De meeste bingo sites bieden 75 en 90 ballen bingo aan. Meestal is het eerst noodzakelijk om een account aan te maken en in te loggen op je persoonlijke account. Dit wordt veelal wel gelijk beloont met gratis speelgeld (zonder verdere verplichtingen). Eénmaal ingelogt, dan kan je een kamer kiezen om in te spelen. In het kameroverzicht, zie je tevens een aantal gegevens zoals; het aantal huidige spelers en de kosten van een bingo kaart. Hoe hoger de inzet en hoe meer spelers in een kamer, des te hoger zijn de geld prijzen die je kan winnen.

EEénmaal een kamer gekozen, dan kan je alvast kaarten kopen voor de volgende ronde. Als de huidige ronde is afgelopen, dan speel je met je gekochte bingo kaarten in de nieuwe ronde. De bingoballen zullen duidelijk in beeld komen en meestal worden ze automatisch afgevinkt van je kaart als het nummer overeenkomt. Wanneer je wint, is mede afhankelijk van de bingo kamer en bingo aanbieder. Bij Bingocams win je al als je als eerste een horizontale lijn vol hebt, e/o je als eerste twee horizontale lijnen vol hebt e/o als eerste de hele kaart vol hebt. De hele kaart vol binnen 40 ballen, betekent dat je de "room jackpot" wint. Kaart vol binnen 32 ballen en je wint de progressieve jackpot. De daadwerkelijk te winnen geld prijzen, zullen altijd duidelijk zichtbaar zijn.

De meeste bingo aanbieders hebben vele opties om het spelen nog leuker te maken. Dit zijn o.a. kaart sorteer mogelijkheden, speluitleg (hints) en chat mogelijkheden met je medespelers. Vooral de chat functie kan het bingo spelen erg leuk maken. Je hebt de "groeps chat" waarin je met al je huidige medespelers kan chatten, maar ook de "prive chat" voor als je bijvb. een bepaald persoon beter wil leren kennen. Alle bingo aanbieders hebben "gedragsregels", zodat de chat gezellig blijft. Hier wordt vaak streng op gecontroleerd.

Welke bingo aanbieder kan ik het beste kiezen?

Op onze website hebben we slechts 2 betrouwbare aanbieders staan, hoewel er veel meer plekken zijn om online bingo te spelen. Hierbij moet wel vermeld worden dat er steeds minder online bingo aanbieders het spel Nederlandstalig aanbieden. Dit heeft alles te maken met het gegeven dat Nederland geen kansspel vergunningen afgeeft. Hier komt misschien spoedig verandering in na de vorming van de Kansspelautoriteit in April 2012. Zij hebben o.a. als taak om te bekijken of er een legalisering van online kansspellen mogelijk is. De overheid kennende, zal dit echter nog wel een tijd duren. Wel is het zo dat enkele bingo platforms geen Nederlandse taal meer aanbieden, om in de toekomst meer kans te maken op een licentie / vergunning in Nederland.

Momenteel bied alleen Jogo Bingo nog een volledig Nederlandstalige speelomgeving aan. Jackpot City Bingo en Bingo Cams zijn al overgestapt naar alleen Engels. Echter Nederlandse Bingo spelers zijn gewoon van harte welkom en zijn er dan ook in grote getale aanwezig.